Menu Sluiten

Eddy Willemsen

Is Eddy een radio-jock die muziek maakt of een muzikant die ook radio maakt? Zeg t maar….. In elk geval is muziek de drijfveer van de in Rotterdam geboren multi-intrumentalist, componist en zanger.Op 19-jarige leeftijd belandde hij bij de TROS achter de microfoon om daarna jarenlang radioprogramma’s te blijven presenteren. Op zo’n beetje elke zender was zijn stem te horen, van Radio 1 tot 5… van 3FM tot Nachtwacht… en met sport, nieuws en muziek.

Daarnaast begon Eddy zich te ontwikkelen als componist en gitarist. Hij speelde in bands als One For All en Bad News en bereikte met eigen songs in die jaren vier maal de hitlijsten. Always the Sun en Don’t Say a Word zijn de albums die hij succesvol maakte. Afgelopen jaar werd de single Julia in 12 landen een succes.

Zijn muziek kenmerkt zich door een Brits geluid met een hoog Beatles-gehalte. Niet omdat Eddy dat wil, maar simpelweg omdat hij nummers componeert die in de Brit-pop lijn liggen. Liefhebbers van Oasis, Beatles en andere Britse grootheden zullen zich dan ook snel op hun gemak voelen met de muziek van Eddy.

In 2006 vestigde Willemsen zich op Curacao, waar hij onroerend goed ging exploiteren. Nu, twee bungalowparken in de tropen en ruim tien jaar later is ie weer terug in Holland, heeft eind vorig jaar de muziekdraad weer opgepakt en is nieuwe songs gaan componeren. Het resultaat is het album The New Girl on 51st Street. En omdat de voorliefde voor de Britse sound nog steeds onveranderd overeind staat is het album gemixt en gemastered in de legendarische Abbey Road Studio’s in Londen. Als componist is hij momenteel een van de meest succesvolle van het land.

Meer informatie zie www.eddywillemsen.com.